9 augusti 2014
14:00

Strömtorps IK

Referat: Västanviks AIF - Strömtorps IK

Det blev en fantastisk höstupptakt för laget när Strömtorp slogs tillbaka med 5-2 efter några fantastiska fullträffar där Milans 1-0 nog var det snyggaste.
Det blev som sagt en praktinledning när Milan redan i den fjärde minuten satte första baljan efter ett inlägg nickats ut till Milan. Han tog ner bollen och drar en spelare innan han smäller till med högersläggan från ca 25met och bollen borrar in sig i nättaket.
Efter denna kanonstart växte självförtroendet och vi rullade på bra ute på plan men tyvärr fick vi inte till sista passet så målen lät vänta på sig. Strömtorp hade två fyrtorn i främsta linjen och spelet byggde på långa bollar mot dom och det skapade lite oro emellanåt. Bollar som kom i luften in i straffområdet var däremot ingen fara i denna match för Brancos sommarträning har gett resultat och han plockade allt utan minsta tvekan.
Även om vi var spelförande så kändes det lite oroligt och hur bräckligt uddamålsledning är fick vi se i den 24:e minuten då Vita blir upphakad i ett uppspelsläge utan åtgärd från domaren. Strömtorp tog tag i bollen och pga lite passivitet i de bakre regionerna kunde de spela in bollen centralt till fristående anfallare som från 5meter enkelt via en halvträff rulla in bollen i nät. Detta kändes surt och inte rättvist och nu var vi spända på om vi skulle fortsätta ha hand om taktpinnen eller tappa fokus. Det blev det föstnämda och fyra minuter senare kom ett viktigt 2-1 mål och det var ännu ett sevärt mål. Det är debuterande Vitomir som lägger fram en fin boll i djupled till Micke som tajmat löpningen perfekt och han tar med sig bollen innan han lugnt lägger in den med vänstern.
Härligt och viktigt att få tillbaka initiativet så snabbt efter deras kvitering och matchen fortsatte nu med att vi rullade boll medans de sökte sina fyrtorn med långbollar vilket försvaret o framförallt Nikola klarade bättre o bättre ju längre halvleken pågick.
Offensivt rullade vi bra men lite mer initiativ och löpningar i djupet för att dra isär deras försvarslinje efterfrågades från sidan. En sån kom i den 43:e minuten när vi hade en till syens harmlös frispark vid mittlinjen. Den tog Darko hand om på bästa sätt genom en fin lyftning mot en framlöpande Milan och han utförde sen ett mästarstycke när han tog med sig bollen o på volley drar in den otagbart för målisen.
Härligt härligt med det målet och en 3-1 ledning i paus efter några riktiga konstmål kändes förträffligt.
Nu kändes det viktigt att klara de första 10minuterna i andra för de borde komma ut hårt var tanken på läktaren. Man kan väl säga att det fixade killarna bra för om vi fick en drömstart i första var det inget mot starten av andra. I första minuten får Darko tag i bollen på mittplan samtidigt som Milan tar en djupledslöpning vilket Darko naturligtvis uppmärksammar. Passningen blir inte helt perfekt men i kamp med backen studsar bollen rätt så Milan får den med sig och han drar sig inåt när han lurar sin back innan han behärskat lyfter in bollen förbi en chanslös målvakt.
Vi sitter ofta på läktaren o suktar efter långbollar på Micke då det inte finns nån försvarare i serien som har nån chans i en löpduell skuldra mot skuldra när han har farten uppe. Efter 56min får vi äntligen se ett sånt läge när kusin Robin (ofta är det han som slår dessa efterlängtade bollar) hittar fram med en perfekt långboll som Micke i kamp med TRE motståndare suger ner samtidigt som han håller undan dom.Han serverar sen bollen till framrusande Fredrik som behärskat lägger in bollen i nät och även om några tidigare baljor var fantastiska är detta ett mål jag gillar starkt och spelet innan är något vi borde få se mer av.
5-1 mot förra årets div 3-lag känns lite overkligt för en nykomling i serien men så är det.
Nu borde man kunna pusta ut men efter Sifhällamatchen kommer jag inte pusta ut förrän det är totalt omöjligt för motståndaren att vända. Vi fick även i denna match lite skrämselhicka då Strömtorp fick reducera efter 62min på ett distinkt avslut av inbytte tränaren Petter Toivonen. Målet blev lite omdisskuterat då målskytten använde armarna för att nå bollen och linjedomaren vinkade intensivt utan att domaren såg det. När bollen var i mål uppmärksammades domaren på detta och tog ett snack med sin hjälpreda men vad de sa vet vi inte och målet blev godkänt. Detta gjorde nu vår oro lite större då det var 30min kvar och succecivt blev vi mer o mer defensiva vilket gav Strömtorp initiativet. Har inget svar på varför detta sker men vi tappar kontrollen på den viktiga delen av planen som mittfältet ska regera över och det är inte bra då det medför att vi blir under onödig press. Nu var även Strömtorp tröttkörda så nån enorm forcering kom aldrig utan våra kontringar var farligare och borde renderat i nått mål till.
Sammanfattningsvis en solklar seger med många fantstiska mål efter bra spel som ändå inte var i maxnivå så vi ska ha god tillförsikt inför höstens resterande matcher.

Matchfakta: 5-2 (3-1)
1-0 4min Milan. fantastiskt skott från 25met.
1-1 24min Närskott efter inspel fr kanten
2-1 28min Micke (Vitomir) Härlig nedtagning o avslut efter fin framlyftning.
3-1 43min Milan (Darko) Härlig nedtagning o avslut efter bra slagen frispark
4-1 46min Milan (Darko) Kontrollerat avslut efter avdribbling av back.
5-1 56min Fredrik (Micke) Säkert avslut efter pass av Micke som höll undan tre spelare efter långboll.
5-2 62min Distinkt avslut efter lite omdisskuterad situation.